E-læringskurs spesialtilpasset kraftsektoren

IBM varsler nå om en ny type skadevare som går målrettet mot energisektoren. Det spesielle med denne skadevaren er at den ikke brukes til vinningskriminalitet, men til å forvolde mest mulig skade.

 

Den minner om det såkalte «Shamoon-viruset» som herjet i verdens største oljeprodusent i Saudi-Arabia i 2012. Den gang ble hele 35.000 datamaskiner satt ut av drift som en følge av angrepet.

 

«Dette viser at energisektoren må være ekstra påpasselig med den digitale sikkerheten», sier vår sjefskonsulent Bjarte Malmedal. «Selv om dette angrepet primært retter seg mot mål i Midtøsten, kan vi ikke utelukke at det sprer seg til Norge, eller at noen velger å bruke det målrettet mot norske aktører i energisektoren».

 

De ansatte er en del av den helhetlige beskyttelsen mot digitale trusler, og det er viktigere enn noen gang at de har kompetanse om digital sikkerhet. Vi har derfor utviklet et e-læringskurs som er spesialtilpasset til kraftsektoren. Kurset består at 12 moduler som de ansatte kan ta på sin datamaskin når det passer dem.

 

Ta kontakt med Silje Helen Dyvik ([email protected]) for mer informasjon om kurset.