Cookies

When you visit our sites (“Sites”), we may collect certain information by automated means, such as cookies, web beacons and web server logs. The information we may collect in this manner includes IP address, unique device identifier, browser characteristics, device characteristics, operating system, language preferences, referring URLs, information on actions taken on our Sites, dates and times of visits to our Sites and other usage statistics.

A "cookie" is a file that websites send to a visitor's computer or other Internet-connected device to uniquely identify the visitor's browser or to store information or settings in the browser.

A "web beacon" also known as an Internet tag, pixel tag or clear GIF, links web pages to web servers and their cookies and is used to transmit information collected through cookies back to a web server. Through these automated collection methods, we may obtain "clickstream data," which is a log of the links and other content on which a visitor clicks while browsing a website.

Our Sites use these types of cookie:

  1. Technical Cookies
  2. Technical cookies are those used exclusively with a view to "carrying out the transmission of a communication on an electronic communications network, or insofar as this is strictly necessary to the provider of an information society service that has been explicitly requested by the contracting party or user to provide the said service."

ASP.NET_SessionId Active session info. Used to maintain information between sitevisits in a session.
ARRAfinity Azure skaling of the web application, to handle traffic between multiple instances.
Website#lang Used for language handling.

 

  1. Profiling Cookies

Profiling cookies are aimed at creating user profiles. They are used to send ads messages in line with the preferences shown by the user during navigation. In the light of the highly invasive nature of these cookies vis-à-vis users' private sphere, local and European legislation requires users to be informed appropriately on their use so as to give their valid consent.

SC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIE Sitecore tracker to measure the useage of the solution for more info visit: https://doc.sitecore.net/developers/xp/tracking-and-session/tracker/tracker-data-flow.html

_gat_UA-86009051-1
_ga
_gid

Google Tag manager/Google analytics. More info in the Third-Party Cookies sections below.

How We Collect the Information by Automated Means

As you click through our Sites, a record of the action may be collected and stored. We link certain data elements we have collected through automated means, such as your browser information, with other information we have obtained about you to let us know, for example, whether you have opened an email we sent to you. Your browser may tell you how to be notified when you receive certain types of cookies or how to restrict or disable certain types of cookies. You browser will allow you to block cookies, however, you may not be able to use all of the features of our Sites without cookies. We will obtain your consent before collecting personal information using cookies or similar automated means to the extent required by applicable law.

Providers of third-party apps, tools, widgets and plug-ins on our Sites, such as social media sharing tools, also may use automated means to collect information regarding your interactions with these features. This information is collected directly by the providers of the features and is subject to the privacy policies or notices of these providers. Subject to applicable law, ManpowerGroup is not responsible for these providers' information practices.

To the extent required by applicable law, we will obtain your consent before collecting information using cookies or similar automated means.

How We Use the Information We Collect

We use information collected through cookies, web beacons, pixels, web server logs and other automated means for purposes such as

  1. customizing our users' use of our Sites;
  2. delivering content tailored to our users' interests and the manner in which our users use our Sites; and
  3. managing our Sites and other aspects of our business.

Third-Party Cookies

We also use third-party analytics services on our Sites, such as those of Google Analytics. The analytics providers that administer these services use technologies such as cookies, web server logs and web beacons to help us analyze your use of our Sites. The information collected through these means (including IP address) may be disclosed to these analytics providers and other relevant third parties who use the information, for example, to evaluate use of the Sites. To learn more about these analytics services and how to opt out, please visit the following sites and any sites contained in the country-specific addenda:

 

Profiling and Interest-Based Advertising

On our Sites, we may collect information about your online activities to provide you with advertising about products and services tailored to your individual interests. We also may obtain information for this purpose from third-party websites on which our ads are served. This section of this notice provides details and explains how to exercise your rights. To learn more about how to opt out of ad network interest-based advertising, please visit the consumer opt-out page at aboutads.info/choices/.

You may see certain ManpowerGroup ads on other websites because we engage third-party advertising networks. Through such advertising networks, we can target our messaging to users through demographic, interest-based, behavioural and contextual means. Through the ad networks, we can track your online activities over time by collecting information through automated means, including through the use of third-party cookies, web server logs, pixels and web beacons. The networks use this information to show you advertisements that may be tailored to your individual interests and previous activity. The information our advertising networks may collect on our behalf includes data about your visits to websites that serve ManpowerGroup advertisements, such as the pages or advertisements you view and the actions you take on the websites. This data collection takes place both on our Sites and on third-party websites that participate in these ad networks. This process also helps us track the effectiveness of our marketing efforts. To learn how to opt out of this ad network interest-based advertising, please visit aboutads.info/choices/. To the extent required by applicable law, we will obtain your consent before using your information for interest-based advertising.

 

Our Sites are not designed to respond to "do not track" signals from browsers.

Information collected through third-party plug-ins and widgets on the Sites (such as information relating to your use of a social media sharing tool) is collected directly by the providers of the plug-ins and widgets. This information is subject to the privacy policies of the providers of the plug-ins and widgets, and ManpowerGroup is not responsible for those providers' information practices.

Links to Third-Party Sites, Apps and Services

For your convenience and information, our Sites may provide links to third-party sites, apps and services that may be operated by companies not affiliated with ManpowerGroup. These companies may have their own privacy notices or policies, which we strongly suggest you review. We are not responsible for the privacy practices of any non-ManpowerGroup sites, apps or services.

Updates to Our Cookie and Advertising Notice

This Cookie and Advertising Notice (including any addenda) is part of our Privacy Notice and may be updated periodically to reflect changes in our privacy practices and legal requirements. For significant changes, we will notify you by posting a prominent notice on our Sites indicating at the top of each Notice when it was most recently updated.

 
 

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan ManpowerGroup AS innhenter og behandler personopplysningene dine, i samsvar med gjeldende lovkrav.

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig er ManpowerGroup AS, inklusive våre datterselskaper, registrert i Norge. 

Personopplysningene vi innhenter vil bli kontrollert og behandlet av ManpowerGroup eller i fellesskap med selskaper tilknyttet oss.

Denne personvernerklæringen gjelder for:

(1) Jobbkandidater og mottakere av karrieretjenester

(2) våre medarbeidere, som omfatter personer vi kontakter i forbindelse med jobbmuligheter, personer vi setter i oppdrag hos våre kunder eller personer som vi tilbyr karriereveiledning til

(3) brukere av nettstedene og appene våre

(4) representanter for våre samarbeidspartnere, kunder og leverandører.

Denne erklæringen gjelder ikke for ansatte i ManpowerGroups administrasjon.

Hva beskriver personvernerklæringen?

Personvernerklæringen beskriver de ulike typene personopplysninger eller personlig informasjon vi innhenter, måten vi bruker disse opplysningene på, måten vi behandler og beskytter opplysningene vi innhenter, tidsperioden vi lagrer disse, hvem disse deles med, hvem de overføres til og rettighetene du som enkeltperson har i tilknytning til vår bruk av dine personopplysninger. Vi beskriver også hvordan du kan kontakte oss angående vår personvernpraksis. Personvernpraksisen kan variere blant landene vi opererer i, i henhold til lokal praksis og lovfestede krav. Du kan se spesifikke, lokale vilkår ved å gå til lokale nettsteder.

Informasjon vi samler inn

Vi samler inn personopplysninger om deg på ulike måter, som eksempel via nettstedene våre, gjennom sosiale medier, på arrangementer, via telefon og mail, via jobbsøknader og rekruttering og i forbindelse med vårt samarbeid med kunder og leverandører. Vi kan innhente et utvalg personopplysninger avhengig av forholdets art, inkludert, men ikke begrenset til (som tillatt etter lokale lover):

  • Kontaktopplysninger (som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer m.m.)
  • Brukernavn og passord når du registrerer deg på våre nettsteder
  • Informasjon du oppgir om personer du vil at vi skal kontakte (vi forutsetter at personer du har oppgitt som kontaktinformasjon har tillatt det)
  • Annen informasjon du måtte oppgi til oss, slik som i spørreundersøkelser eller via «Kontakt oss»-funksjonen på våre nettsteder eller via e-post.

Hvis du er ansatt, har søkt på en stilling eller har registrert en profil for å søke på fremtidige stillinger, kan vi også samle inn følgende personopplysninger:

  • Oversikt over tidligere ansettelser og utdanning
  • Språkferdigheter og andre jobbrelaterte ferdigheter
  • Fødselsnummer eller annet statlig utstedt ID-nummer
  • Fødselsdato
  • Kjønn
  • Bankkontoinformasjon
  • Statsborgerskap og status for arbeidstillatelse
  • Helserelaterte opplysninger når relevant for stilling
  • Skatterelatert informasjon
  • Informasjon fra referanser   
  • Legitimasjon
  • Informasjon i CV, informasjon du oppgir om yrkesinteresser samt andre opplysninger om kvalifikasjoner for ansettelse

    Samt der lovpålagt samtykke har blitt gitt av deg:

  • Helseattest
  • Rustesting og bakgrunnssjekker

    I tillegg kan vi samle inn informasjon du oppgir om andre personer, slik som informasjon om nærmeste pårørende ved nødstilfeller og alder på barn.

    Slik bruker vi informasjonen vi samler inn

    Vi samler inn og bruker informasjonen som er beskrevet ovenfor til følgende formål (hvis det er tillatt i henhold til lokal lovgivning):

  • Tilby bemanningsløsninger og å få personer i arbeid
  • Opprette og administrere nettkontoer
  • Utføre betalinger
  • Håndtere forholdet til kunder og leverandører
  • Sende reklamemateriell, varslinger om tilgjengelige stillinger og annen kommunikasjon der det er tillatt av loven.
  • Informere om, og administrere deltakelse i, spesielle arrangementer, markedsføring, programmer, tilbud, spørreundersøkelser, konkurranser og markedsundersøkelser
  • Svare på henvendelser fra registrerte
  • Drive, evaluere og forbedre virksomheten vår (inkludert å utvikle, styrke, analysere og forbedre tjenestene våre, administrere kommunikasjonen, foreta dataanalyser og utføre regnskapsføring, revisjon og andre interne funksjoner)
  • Beskytte mot, identifisere og forsøke å forhindre svindel og andre ulovlige aktiviteter, rettskrav og annet erstatningsansvar
  • Følge og støtte gjeldende juridiske forskrifter, relevante bransjestandarder, kontraktmessige forpliktelser og våre policyer

    All behandling av personopplysninger vil være basert på tilstrekkelig juridisk grunnlag og kan falle inn under en rekke behandlingsgrunnlag/-kategorier, inkludert:

    a) samtykke eller et eksplisitt samtykke fra deg, der det er pålagt av gjeldende lov;

    b) for å påse at vi overholder lov- eller kontraktfestede krav eller krav som er nødvendig for å inngå en kontrakt med deg [f.eks behandling av personopplysninger for å påse at lønn og skatt blir betalt].

    c) dersom det er nødvendig for å ivareta vår berettigete interesse [f.eks. for å kunne gi deg tilgang til våre nettbaserte tjenester].

    I tillegg til aktivitetene som nevnt ovenfor, og hvis du er en medarbeider eller søker på en stilling, vil vi bruke informasjonen som er beskrevet i denne personvernerklæringen til følgende formål:

    1. Tilby deg jobbmuligheter og arbeid
    2. Ivareta personaladministrasjon, inkludert administrasjon av betingelser, lønn, prestasjonsoppfølging m.m.
    3. Tilby deg andre tjenester, slik som opplæring, karriererådgivning og hjelp til å bytte jobb
    4. Vurdere dine kvalifikasjoner til stillinger
    5. Utføre dataanalyser, slik som å (i) analysere vår database av jobbsøkere og medarbeidere, (ii) evaluere individuell prestasjonsevne og jobbrelaterte ferdigheter, (iii) identifisere manglende ferdigheter, (iv) bruke informasjon til å finne enkeltpersoner og potensielle muligheter, og (v) analysere (trender om arbeidsmarkedet)

Berettiget interesse

ManpowerGroup kan behandle personopplysninger for visse legitime forretningsformål, blant annet:

  • der behandlingen av personopplysninger gjør oss i stand til å fremme, endre, tilpasse eller på annen måte forbedre tjenester/kommunikasjon til fordel for kunder, kandidater og medarbeidere;
  • for å identifisere og forhindre svindel;
  • for å bedre sikkerheten til nettverks- og informasjonssystemer;
  • for å få bedre forståelse av hvordan brukere samhandler med nettsteder;
  • til direkte markedsføringsformål;
  • for å formidle informasjon som vi tror kan være av interesse for deg
  • for å fastslå effektiviteten av reklamekampanjer og annonsering

Når vi behandler data for slike formål, vil vi påse at vi har stort fokus på rettighetene dine og at vi tar disse i betraktning.

Måten vi behandler og beskytter personopplysninger

Vi behandler personopplysningene vi innhenter på grunnlag av formålene definert over og i henhold til våre interne retningslinjer for lagring. Dette for å sikre at personopplysningene dine ikke lagres lengre enn nødvendig.

Vi opprettholder sikkerhetstiltak for å verne personopplysningene dine mot utilsiktet, ulovlig eller uautorisert ødeleggelse, tap, endring, tilgang, offentliggjøring eller bruk. For å sikre hensiktsmessig sikkerhet og konfidensialitet for personopplysningene, benytter vi følgende sikkerhetstiltak:

  • Kryptering av data som overføres;
  • Strenge kontroller for brukerautentisering;
  • Styrket infrastruktur for nettverket;
  • Løsninger for nettverksovervåking.

Tidsperioden vi lagrer personopplysningene vi innhenter

Vi lagrer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig av hensyn til juridiske forpliktelser og avhengig av hvilket formål personopplysningen er innhentet til. Vi fastslår denne spesifikke tidsperioden ved å ta følgende i betraktning:

  • Behovet for videre å lagre de innhentede personopplysningene med tanke på å kunne tilby tjenester som er etablerte med brukeren;

     

  • For å kunne beskytte ManpowerGroups berettigete interesser, som beskrevet i formålene;

     

  • Hvis det foreligger spesifikke, lovpålagte forpliktelser som gjør behandling og lagring nødvendig i bestemte tidsperioder.

Informasjon vi deler

Vi deler ingen personopplysninger vi samler inn om deg, unntatt slik det er beskrevet i denne personvernerklæringen eller i egne erklæringer som blir gitt i forbindelse med spesielle aktiviteter. Vi deler personlig informasjon med leverandører som utfører tjenester på våre vegne basert på våre instrukser. Vi tillater ikke at disse leverandørene skal bruke eller oppgi informasjonen, hvis det ikke er nødvendig for å utføre tjenester på våre vegne eller oppfylle juridiske krav. Vi kan også dele dine personopplysninger (i) med våre datterselskaper og søsterselskaper, (ii) hvis du er jobbsøker, med kunder som kan ha ledige jobbmuligheter eller er interessert i å ansette våre jobbsøkere, og (iii) med andre vi samarbeider med, for å finne en jobb til deg.

I tillegg kan vi oppgi informasjon om deg (i) hvis lov eller forskrift krever at vi gjør det, (ii) til myndigheter eller andre statlige instanser der det foreligger en forespørsel om rettmessig redegjørelse, og (iii) når vi mener en redegjørelse er nødvendig eller riktig for å forhindre fysisk skade eller økonomisk tap, eller i forbindelse med etterforskning ved mistanke om eller faktisk straffbar eller ulovlig aktivitet. Vi forbeholder oss også retten til å overføre personopplysninger vi har om deg i tilfelle vi selger eller overfører hele eller en del av vår virksomhet eller våre verdier (inkludert ved en omorganisering, virksomhetsoverdragelse, oppløsning eller avvikling).

Dataoverføringer

Personopplysningene dine kan overføres til og behandles i ett eller flere andre land, i eller utenfor EU/EØS. Vi overfører bare opplysningene om deg til land utenfor EU/EØS som EU-kommisjonen mener gir deg et tilstrekkelig beskyttelsesnivå, eller der hvor vi har iverksatt passende sikkerhetstiltak for å sikre ditt personvern.

Dine rettigheter

Der det er pålagt av gjeldende lov, har du følgende rettigheter:

a) Rett til innsyn: Du har rett til å se opplysningene vi besitter om deg.

b) Rett til korrigering: Dersom personopplysningene vi har om deg er feilaktige, kan du be om at opplysningene blir oppdatert eller på annen måte korrigert.

c) Rett til sletting: Du har som hovedregel rett til å få slettet dine personopplysninger. Forhold kan imidlertid gjøre at sletting ikke kan utføres, dette vil vi i så fall gi deg konkret informasjon om.

d) Rett til dataportabilitet: Du har rett til å motta opplysninger som du har gitt oss i et digitalt format, samt få opplysningene overført til en annen virksomhet dersom det er teknisk mulig. Denne retten gjelder for opplysninger som behandles på automatisert/digital måte og omfatter kun opplysninger du har gitt oss, eksempelvis ved CV-registrering.

e) Rett til å registrere klage hos Datatilsynet: Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du mener at vår behandling av dine personopplysninger er i strid med loven.

Når behandlingen er basert på samtykke kan du når som helst trekke samtykket tilbake.

Hvis du har behov for mer informasjon om vår behandling av personopplysningene dine eller ønsker å utøve dine rettigheter, kan du se avsnittet «Slik kontakter du oss» under.

Oppdateringer av vår personvernerklæring

Denne personvernerklæringen (inkludert alle tillegg) kan bli jevnlig oppdatert for å gjenspeile endringer i vår praksis for behandling av personopplysninger. Ved betydelige endringer vil vi varsle deg ved å legge ut en tydelig merknad på våre nettsteder, og øverst i personvernerklæringen vil det stå når den sist ble oppdatert.

Slik kontakter du oss

 Hvis du har spørsmål, innspill eller kommentarer om vår personvernerklæring kan du skrive til: privacy@manpowergroup.no

 Sist oppdatert: 1.juni 2018